Карлос Моя спира с тениса



15-11-2010 00:00 | Станко Димов
Бившият номер едно в мъжкия тенис Карлос Моя слага край на състезателната си кариера през тази седмица, информира германската агенция ДПА. 34-годишният испанец от Майорка ще обяви официално решението си да се оттегли от тениса на специална пресконференция в Мадрид в сряда.

Испанецът има 20 турнирни победи като професионалист, най-ценната от които през 1998 година на Roland Garros. Заради контузия и операция на стъпалото на крака той се свлече на 511-о място в ранглистата на АТП. Последният мач на Моя беше на турнира от сериите "АТР 1000" в Мадрид през май, когато той загуби от германеца Бенямин Бекер с 0:6, 2:6.

Любопитното е, че именно след мач срещу Бекер преди четири години край на кариерата си сложи и друг бивш номер една в света Андре Агаси (САЩ), но на US Open. На 18 август испанецът стана баща на първородна дъщеря Карла.

Моя беше в София от 5 до 7 ноември и се включи в честването 80-годишния юбилей на Българската федерация по тенис. Той игра двойки заедно с Диа Евтимова срещу Цветана Пиронкова и Димитър Кузманов. На пресконференция тогава испанецът заяви категорично, че не мисли за отказване от тениса. Така че, равенството 4:4 гейма в баскетболната зала "Христо Ботев" може да се окаже последното му участие като действащ състезател.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини