Сьодерлинг и Монфиc на финала в Париж



13-11-2010 00:00 | Станко Димов
Четвъртият в схемата на турнира от сериите „АТР 1000” в зала „Берси” Робин Сьодерлинг се класира на финал. Шведът надигра френския левичар Микаел Льодра в изключителен трилър с 6:7(0), 7:5, 7:6(6) след почти три часа игра. Неговият съперник ще бъде Гаел Монфис, който надделя над водача в схемата Роджър Федерер със 7:6(7), 6:7(1), 7:6(4).

За Сьодерлинг това е първо достигане до финал на състезание от „АТР 1000”, след като досега имаше записани полуфинали през тази година в Маями и Индиън Уелс. Освен това 26-годишният тенисист от Тибро стига за трети път до мач за титлата в Париж.

Предишните два бяха обаче на Roland Garros през 2009 и 2010 година като и в двата случая загуби. Това е 16-и финал в кариерата на скандинавеца, който има пет титли, четири от които са в зала.

Мачът беше изключително равностоен. Първият сет беше без пробиви, във втория Робин успя да постигне един в края и да спечели. В заключителната част двамата си размениха по един брейк, а Робин спаси три мачбола и така стигнаха до тайбрек. В него Льодра отрази мачбол при 5:6 точки, но при втория капитулира.

"Не мисля, че бях по-добър от него днес. Просто имах малко повече късмет", каза джентълменски след успеха Робин.

Двамата майстори на началния удар забиха общо 43 аса, 19 от тях бяха дело на Сьодерлинг, но и направиха заедно 12 двойни грешки (пет за шведа).


Парижанинът Монфис спря Федерер след два часа и 41 минути игра. Швейцарецът имаше цели пет (!) мачбола при 6:5 гейма в третия сет, но и при двете възможности изпрати форхенда си в мрежата. В последвалия тайбрек Гаел на свой ред стигна до два мачбола при 6:4 точки и реализира още първия. Това беше първа победа на французина от шест мача срещу Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини