Родик последен с билет за Лондон



11-11-2010 00:00 | Станко Димов
Бившият номер едно в света Анди Родик си осигури място на заключителния за сезона турнир от календара ATP в Лондон, след като се класира за 1/4-финалите на състезанието от сериите "АТР 1000" в Париж. Американецът се справи в третия кръг във френската столица с представителя на Латвия Ернестс Гулбис с 6:3, 7:6 (8). Така Родик удържа осмото място за "мастърса" от 22 ноември.

Родик започна мача с ранен пробив, който се оказа напълно достатъчен, за да спечели първия сет. Втората част бе далеч по-оспорвана, като и Гулбис вдигна значително нивото на сервиса си. Латвиецът игра равностойно, но в крайна сметка тайбрекът бе спечелен от опитния Родик с 10:8 точки. Така в следващия си мач шампионът от US Open 2003 ще се изправи срещу Робин Сьодерлинг (Швеция).

В друг двубой от третия кръг Фернандо Вердаско (Испания) отстъпи със 7:6(4), 6:7(2), 5:7 на представителя на домакините Гаел Монфис, а седмият в основната схема Давид Ферер загуби с 6:7 (6), 6:2, 3:6 битката срещу Юрген Мелцер.

Това означава, че чехът Томаш Бердих и Ферер също са си осигурили мястo за турнира в Лондон. Така в заключителната надпревара за сезона силите си ще мерят Рафаел Надал, Роджър Федерер, Новак Джокович, Анди Мъри, Робин Сьоделинг, Бердих, Ферер и Родик.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини