Първите трима печелят в Париж



10-11-2010 00:00 | Станко Димов
Първите трима поставени на тенис турнира от сериите „АТР 1000” в Париж Роджър Федерер, Новак Джокович и Анди Мъри спечелихе двубоите си и вече са в третия кръг на надпреварата в зала „Берси”.

Водачът в схемата Федерер за пореден път се справи с французина Ришар Гаске – 6:4, 6:4. Швейцарецът реализира още първата си точка за пробив за 2:1. До края на сета той даде на съперника си едва три точки в своите сервис геймове и закономерно спечели частта. Във втората тръгна с пробив и не допусна той да му бъде върнат. Така Роджър вече води със 7-1 победи срещу Гаске.

В същото време Федерер заяви, че е абсолютно чист в скандала със залагания на мачове, който беше раздухан от вестник New York Times. Доскорошният шеф в неговата мениджърска агенция IMG Тед Форстман заяви, че били заложени милиони, включително и че Роджър ще загуби финала на Roland Garros срещу Надал през 2007 година.

„Аз намерих Форстман и го попитах какво става. Той призна, че съм абсолютно невинен и не е искал да ме забърква. Освен това Тед не ме представя в агенцията. Моят агент е Тони Годсик”, заяви рекордьорът оп титли от Големия шлем в Париж.

Вторият поставен и шампион от 2009 година Джокович пък преодоля аржентинеца Хуан Монако с 6:4, 6:3. Следващият съперник е победеният в края на октомври от Григор Димитров Микаел Льодра. Французинът спечели срещу Джон Иснър с 6:3, 6:4.

Анди Мъри се поизмъчи, но постигна обрат срещу Давид Налбандян, за да запише 2:6, 6:4, 6:3. Шотландецът получи медицинска помощ в третия сет заради проблеми с китката. Следващият му съперник е №13 Марин Чилич от Хърватия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини