Италия защити титлата си



08-11-2010 00:00 | Станко Димов
Отборът на Италия по тенис спечели турнира за жени Fed Cup, след като надделя с 3-1 победи срещу Съединените щати на финала в Сан диего, Калифорния. Така „адзурите” защитиха титлата си и завоюваха трета купа в последните пет години.

В първата неделна среща появилата се за първи път Мелани Уден поднесе изненада, като надигра състезателката от Топ 10 Франческа Скиавоне с 6:3, 6:1. Така янките намалиха резултата на 1-2 и се зародиха надежди за някакъв обрат.

Над 3200 зрители в „Сан Диего Спортс Арина” подкрепиха бурно местната тенисистка Коко Ванденвеге. Но втората ракета на Италия и №23 в света Флавия Пенета попари домакините. 28-годишната спортистка буквално помете Коко с 6:1, 6:2. С 10 години по-младата Ванденвеге игра слабо и допусна 46 непредизвикани грешки. След мача тийнейджърката се разплака на корта и беше утешавана от Пенета.

„Тайната на успеха ни е, че в нашия тим всеки играе с всеки и изпитва уважение към съотборничките си. Освен това всички обичат да играят за Fed Cup. Това е като любовна връзка. Тенисистките се чувстват и много горди, че представят Италия, своята родина”, заяви емоционално капитанът на състава от Апенините Корадо Барацути.

Напълно го подкрепи и героинята от финала Флавия Пенета, която записа две от трите победи и не загуби и сет. „Чувствам се прекрасно да играя за страната ми и с моите съотборнички. Ние всички сме приятелки и прекарваме много време заедно. Много сме щастливи, че отново спечелихме купата. Да, срещу сестри Уилямс иансовети ни щяха да са по-малки, но това, че не играха, не е наш проблем”, заяви Пенета.

Освен Скиавоне и Флавия в отбора на шампионките са още Сара Ерани и Роберта Винчи, които трябваше да играят двойка, ако се бе стигнало до 2-2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини