Диа Евтимова възстановена от травмата



07-11-2010 00:00 | Станко Димов
Втората ракета на България Диа Евтимова се похвали, че травмата в лявата й китка е вече напълно отшумяла.

„Бях десет дена във Велинград – главно плувах, но се чувствам отлично и ръката изобщо не ме боли. Контузията беше изключително нелепа. Тренирах в Атина с Юлия Салникова-Апостоли и правех обиколка на стадиона. Заваля лек дъжд и буквално минута преди края на заниманието се подхлъзнах на пистата и се подпрях на дясната ръка. Беше много неприятно, защото практически не можех да изпълнявам бекхенд с две ръце и това повлия много на играта ми. Сега всичко е наред”, заяви специално за racketi.com 23-годишната хасковлийка малко преди да играе смесена двойка с Карлос Моя в демонстративния мач в събота в столичната зала „Христо Ботев”.

Тя каза още, че за нея е било голяма чест, че е била поканена да партнира на такава знаменитост като испанеца и е приела с удоволствие.

Пробилата в Топ 200 този сезон Диа планира да участва в още два турнира до края на годината. Тя ще тренира отново в Атина до тях с треньорката Апостоли. Първият от тях е в Братислава (25 000 долара) и започва на 15 ноември. Следващият е седмица по-късно в чешкия град Пржеров и отново е с награден фонд 25 000 долара. Националката е №247 в световната ранглиста и ще се опита да спечели достатъчно точки в тези състезания, за да може да попадне в квалификациите на Откритото първенство на Австралия през януари догодина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини