Моя и Диа направиха равен с Цеци и Мико



06-11-2010 00:00 | Станко Димов
Бившият номер едно в света Карлос Моя игра демонстративен мач на паркета в не особено подходящата за тенис, но пълна зала „Христо Ботев”. 34-годишният испанец и втората ни ракета Диа Евтимова завършиха 4:4 гейма срещу пловдивския дует Цветана Пиронкова и Димитър Кузманов. Цеци и Мико поведоха с 3:0 и 4:2, но се стигна до миролюбиво равенство в шоу срещата. Тя изобилстваше от атрактивни удари от страна и на четиримата елитни играчи."Суперпрофесионалист със суперпостижения. За мен бе голяма чест да играя срещу него", бе лаконичният коментар на Пиронкова след мача.

Шампионът от Roland Garros през 1998-а изнесе открит урок за първенците на България до 10, 12 и 14 години. Моя е в България по покана на фирма Камко, за да заснеме реклама за новия си парфюм и по случай 80-годишнината на БФТ. Той бе приветстван и награден с плакети от спортния министър Свилен Нейков и президентката на БОК Стефка Костадинова.

„Направихме доста за подкрепа на тениса, дадохме база, старт, връзки с международни структури. Резултатите на Цвети и Григор са на лице. Благодарим на Карлос Моя, че дойде и даде пример и незабравим урок на младите”, заяви Нейков, който получи от испанеца ракета с автограф, която да предаде на премиера БОйко Борисов. Костадинова пък пожела един ден България да има олимпийски шампион и на тенис.

„Моята партньорка Евтимова ми каза, че доскоро е лекувала контузия, но си личи, че е много талантлива. За Пиронкова няма какво да говорим. Не може случайно да стигнеш до полуфинал на Wimbledon и да си №35 в света”, изказа се кавалерски звездата от Палма де Майорка на пресконференцията след двубоя.

„Честно казано не си спомням някога преди това да съм играл смесени двойки. През цялата ми кариера съм се концентрирал върху срещите на единично. Но беше приятно да играя днес пред толкова много публика”. Така отговори Карлос на въпрос на racketi.com кога за последно е участвал в мач на микс.

„Дъщеря ми Карла е само на няколко месеца и не мисля отсега дали ще се занимава със спорт. Ако има желание, ще я подкрепя, но иначе не бих сложил тенис ракета в ръката й насила. Програмата ми в България е много наситена – днес снимам рекламата за новия ми аромат, имам официална вечеря, а утре си заминавам”, завърши Моя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини