Франческа и Коко откриват финала



06-11-2010 00:00 | Станко Димов
В Сан Диего, Калифорния, беше изтеглен жребият за финала на женския отборен тенис турнир Fed Cup, в който се срещат за втора поредна година Съединените щати и Италия.

В първата среща в събота за защитаващите титлата си апенинки излиза шампионката от Roland Garros Франческа Скиавоне. Срещу нея ще се появи абсолютната дебютантка – тийнейджърката Коко Вандервеге.

Вторият сингъл тази нощ е между Флавия Пенета и Бетани Матек. Изключително е странен изборът на капитанката на янките Мери-Джо Фернандес, която няма да използва първата ракета Мелани Уден в мачовете на сингъл, за сметка на Коко, която е от Сан Диего.

За неделя са предвидени мачовете Скиавоне – Матек и Пенета – Вандевеге. Ако се стигне до пети двубой, за двойките са заявени Сара Ерани/Роберта Винчи и ЛИзел Хубер/Мелани Уден.

В същото време Скиавоне получи наградата на ITF Heart Award за представянето си в полуфиналите на турнира. За този трофей гласуват първо фенове, а после специално жури определя победителката от четирите тенисистки с най-много вотове. Така шампионката от Roland Garros надви сънародничката си Пенета и американките Матек и Хубер. Франка записа три победи в полуфинала срещу Чехия, спечелен с 5-0 в Рим. Сърцатата привърженичка на Интер е пропуснала само един мач на Италия за Fed Cup от 2003 година насам.

Скиавоне взе сребърна гривна и чек за 10 000 долара, който ще дари за благотворителност на фондацията Amici di Sean Onlus. През миналата године Уден спечели наградата. Този сезон след отделните кръгове и в различните групи гривна и чек получиха още Йелена Янкович (Сърбия), Мария Фернанда Алвеш (Бразилия), Кимико Дате-Крум (Япония), Катарина Среботник (Словения) и Янина Викмайер (Белгия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини