Петя с рекорд в Супер сериите



05-11-2010 00:00 | Станко Димов
Водачките в схемата на двойки на турнира от Супер сериите по бадминтон в Париж (200 000 долара) Петя Неделчева и Анастасия Руских се класираха за полуфиналите. Българо-руският дует надигра датчанките Лине Дамкер Крузе и Мие Шьот Кристенсен с 21:14, 15:21, 21:17 след един час и три минути на корта.

Така европейските вицешампионки от Манчестър за първи път в кариерата си достигат до тази фаза в най-силната верига в спорта с перцето. До този момент десетите в световната ранглиста Неделчева и Руских имаха четири четвъртфинала – в Малайзия, Швейцария, Сингапур и в Одензе миналата седмица. На единично 27-годишната старозагорка има три полуфинала - в Сеул и Джакарта през 2007 година и в Одензе преди дни.

Още от началото на първия гейм славянското дуо взе инициативата и задължителната почивка в средата му дойде при резултат 11:5 точки. Доминацията на Петя и Настя продължи и те затвориха при 21:14 след 17 минути игра.

Във втория превъзходството на скандинавките беше пълно. Когато те поведоха с 16:6 вече беше ясно, че геймът се доиграва. Така те успяха да изравнят геймовете. В решителната част играта вървеше точка за точка до 8:8. Тогава Неделчева и Руских взеха преднина и на почивката водеха с 11:9. При 20:15 първите в схемата стигнаха до пет възможности за приключване на двубоя и успяха при третата.

За първо класиране на финал Петя и Настя трябва да преодолеят още една двойка от Дания. Това е дуетът, доминиран от бившата световна шампионка на смесени двойки и европейска на двойки жени Камила Рютер Юл и новата й партньорка Кристина Педерсен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини