Моя: Тенисът в България се развива



05-11-2010 00:00 | Станко Димов
Бившият номер едно в мъжкия тенис Карлос Моя пристигна в България днес, за да се включи в празненствата по случай 80-годишния юбилей на Българската федерация по тенис. По време на визитата си в София шампионът от Roland Garros през 1998 година ще представи и серия от парфюми с неговото име.

"За първи път съм в България. Не очаквах такова посрещане и съм изненадан. Ще остана два дни тук и ще се опитам да срещна и да се запозная с повече хора", заяви Моя. В събота той ще участва в демонстративен мач на двойки заедно с втората ракета на България Диа Евтимова срещу най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова и с младия талант Димитър Кузманов. Срещата ще бъде от 13 часа в столичната зала "Христо Ботев".

"Не познавам добре българския тенис. Знам за Григор Димитров. Той е още млад, но е много талантлив. Мисля, че ще бъде един от водещите играчи в близко бъдеще. Разбрах, че Пиронкова е достигнала до полуфинал на Wimbledon, но не съм я гледал. Това показва, че в България тенисът се развива добре", каза Моя.

34-годишният испанецът в момента се възстановява от операция на стъпалото на крака, но не мисли за отказване от тениса. Той игра за последно през май на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид, а заради паузата падна извън първите 500 в световната ранглиста.

"Не съм мислил за отказване. За да прекратиш кариерата си, трябва наистина да си със сериозна травма, а при мен не е така. Искам да се възстановя добре физически и тогава ще се върна на корта. Кога ще стане това, не знам. До края на годината ще участвам в два демонстративни мача в Испания и в Аржентина. След това ще видим как ще бъде стъпалото ми", заяви Моя, който на 18 август тази година стана баща на дъщеричката си Карла.

"От два месеца съм баща на дъщеря и сега искам да прекарвам повече време с нея, за да не пропусна нищо от израстването й. Това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало", допълни испанецът. Моя е близък приятел с настоящия номер едно в мъжкия тенис Рафаел Надал, с който са родени на испанския остров Майорка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини