Българи с титла в Анталия



05-11-2010 00:00
Българската двойка Тихомир Грозданов и Александър Лазов спечели турнира на клей в Анталия, която е с награден фонд 10 000 долара.

На финала непоставените тенисисти надделяха над четвъртите в схемата белгийци Марко Диркс и Барт Говертс с 6:4, 4:6, [11:9]. Това съобщи специално за racketi.com Грозданов от Турция.

В абсолютно равностоен мач Грозданов и Лазов са успели да бъдат по-концентрираните в заключителния дълъг тайбрек и при 10:9 точки Тото е спечелил последното разиграване в продължилата близо два часа среща.

За 23-годишния варненец това е осма титла на двойки от турнири на ITF и трета за годината след тези през зимата пак в Анталия и в Пловдив – и двата пъти заедно с Ивайло Трайков. На Тото явно му върви в турския курорт, защото там взема вече трета титла от фючърси. Миналата година отказалият да играе за националния отбор под ръководството на Огнян Илиев българин спечели в тандем с Динко Халачев.

За 20-годишния Лазов пък това е изобщо първи трофей в кариерата. До момента пловдивчанинът имаше един финал на двойки тази година през август в София, където заедно с Борис Бакалов отстъпиха на Хенле (Германия) и Сабате-Бретос (Испания).

При дамите в Анталия сестрите Хюлия и Лютфия Велиеви отпаднаха на полуфиналите на двойки. Те отстъпиха на първите в схемата Абдураимова (Узбекистан) и Сироткина (Русия) с 4:6, 3:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини