Неделчева на четвъртфинал в Париж



04-11-2010 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева и руската й партньорка Анастасия Руских се класираха на четвъртфиналите на двойки на турнира от Супер сериите в Париж с награден фонд 200 000 долара.

Водачките в схемата се справиха с местните състезателки Одри Фонтен и Леа Палермо с 21:13, 21:16 след 31 минути игра. Петя и Настя водеха играта и държаха на дистанция францудойките през цялото време. Българо-руският дует е десети в публикуваната днес световна ранглиста. На четвъртфинал в Париж те излизат срещу датчанките Лине Дамкер Крузе и Мие Шьот Кристенсен.

Европейските вицешампионки от Манчестър на практика се класираха за финалите на Супер сериите в тази дисциплина. В ранглистата на веригата те са непоклатими на четвъртото място, а добиват право на участие осем двойки.

На единично Петя беше поставена под седми номер в схемата. Тя първо победи Рагна Инголфсдотир с 21:15, 22:20. Днес българката, която е №16 в света, обаче отстъпи на Порнтип Буранапрасерцук от Тайланд с 15:21, 16:21. Друата ни представителка в основната схема Линда Зечири отпадна в първи кръг след загуба от англичанката Елизабет Кан с 11:21, 21:17, 15:21.

"Загубата на Петя на сингъл се дължи на контузията й в крака, която получи още в Одензе миналата седмица. Нямаме средства за нормално възстановяване. Ние сме тотално на собствени разноски, нищо че от БФБ казват, че и другите са така", внесе яснота относно състоянието на Неделчева нейният наставник Орлин Цветанов.

При смесените двойки Стилиян Макарски и Дияна Димова победиха квалификантите от Франция Жорес Грожан и Одри Фонтен с 21:11, 21:12. На осминафиналите обаче българите отстъпиха на бившите световни шампиони от Дания Томас Лейборн и Камила Юл с 5:21, 14:21.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини