Пиронкова играе срещу Моя



03-11-2010 00:00 | Станко Димов
Достигалият до №1 в света Карлос Моя ще пристигне в България този петък, а в събота ще играе демонстративен мач на двойки в столичната зала "Христо Ботев".

В двубоя ще участват първите ни две ракети при жените Цветана Пиронкова и Диа Евтимова, както и тенисист №1 на Европа при 16-годишните за 2009 г. Димитър Кузманов.

Шоуто ще започне от 13,00 ч. с урок по тенис, който Карлос Моя ще даде на шампионите на България от 10 до 14 г., а след това ще се изиграе и демонстративния мач, който е част от честването на 80-годишнината на БФТ. Билети няма да има, а входът е свободен.

Шампионът от Roland Garros през 1998 година пристига у нас по покана на президента на фирма „Камко” Христо Драмов, с когото имат съвместен парфюмериен бизнес. Моя ще използва престоя си да направи промоция на свои нови аромати и да участва в различни благотворителни прояви.

34-годишният Карлос бил обещал да дойде в България по-рано и дори да играе на турнир, но не е имало подходящо за класата му състезание у нас и затова той пристига едва сега. Това разкри Драмов, като допълни, че не е изключено в бъдеще да бъдат създадени аромати на водещите ни тенисисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини