Возняцки срещу Клайстерс на финала



31-10-2010 00:00 | Станко Димов
Каролин Возняцки и Ким Клайстерс ще спорят за титлата на заключителния турнир на най-добрите WTA Championships в Доха. Световната номер едно от Дания победи Вера Звонарьова със 7:5, 6:0, а белгийката отстрани Саманта Стоусър след 7: 6(3), 6:1. Двубоят за трофея на последния турнир за сезона при жените ще бъде повторение на финала от US Open през миналата година.

С днешния си успех Возняцки нанесе пореден удар на критиците, които твърдят, че незаслужено е на първото място в световната ранглиста. Тази седмица тя можеше да бъде изместена именно от Звонарьова, но остана на върха, ще завърши годината там и ще бъде поставена под номер 1 на Откритото първенство на Австралия.

Срещата започна с изключителен гейм, който продължи 12 минути и мина през 8 равенства. В него Каролин спаси пет възможности за пробив преди да го измъкне, а това се оказа решително, защото с огромно психологическо предимство тя пробив за 2:0, а по-късно водеше с 4:1. Тогава Звоньова направи серия от четири поредни гейма, но когато сервираше за първата част пропусна два сетбола и допусна пробив. Стигна се до нов обрат и Вожняцки успя да вземе следващите два гейма, като затвори сета. След тази развръзка рускинята рухна психически, нямаше сили за съпротива във втората част и не успя да спечели дори гейм.

Клайстерс пък отрази сетбол на австралийката при 4:5, но после бе неудържима в тайбрека. Във втората част Стоусър допусна ранен пробив за 2:0 и след това просто рухна.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини