Клайстерс и Звонарьова продължават



29-10-2010 00:00 | Станко Димов
Белгийката Ким Клайстерс и рускинята Вера Звонарьова се класираха предсрочно за полуфиналите на заключителния турнир на най-добрите тенисистки WTA Championships в Доха, Катар, с награден фонд 4,55 милиона долара.

Това стана факт, след като Клайстерс победи Виктория Азаренка с 6:4, 5:7, 6:1 в мач от Бялата група. Така Ким и Вера имат по две победи, а Азаренка и Йелена Янкович са с по две загуби. В Бордо групата първа ще завърши Саманта Стоусър, а втора е Каролине Возняцки.

В мача Клайстерс проби във втория гейм и това бе достатъчно за спечелване на сета срещу тенисистката от Беларус. В следващия двете си размениха по два пробива и се стигна до 5:5. Тогава Вика направи трети брейк и успя в крайна сметка да вземе после сервис гейма си, а с това и да изравни частите. Но в третата 27-годишната белгийка беше безмилсостна и спечели с 6:1.

Днес са последните двубои от груповата фаза на турнира в Доха. Има смисъл и интерес единствено към двубоя Звонарьова – Клайстерс, който ще определи коя да е първа и респективно да играе срещу водачката в световната ранглиста Возняцки.

Срещите на „Халифа тенис комплекс” в петък, 29 октомври
Бордо група (17 ч)
Франческа Скиавоне – Елена Дементиева

Бяла група (след това)
Вера Звонарьова – Ким Клайстерс
Виктория Азаренка – Йелена Янкович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини