Петя на четвъртфинали в Одензе



28-10-2010 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева се класира на четвъртфинал на единично и на двойки в турнира от Супер сериите в Одензе (Дания) с награден фонд 200 000 долара.

Петя и руската й партньорка Анастасия Руских са трети в основната схема при двойките и се наложиха над местния дует Лине Крусе и Мие Шьот-Кристенсен с 21:13, 21:10 след само половин час игра. Разликата в класите бе в полза на двете славянки.

За четвърти път през този сезон Неделчева и Руских достигнаха до четвъртфинал в Супер сериите след състезанията в Малайзия, Швейцария и Сингапур. За да се класират за рекорден за тях полуфинал във веригата европейските вицешампионки от „Манчестър 2010” трябва да преодолеят шестите поставени Шизука Мацуо и Мами Наито от Япония. Азиатките победиха българо-руската двойка в Швейцария през март в маратонски мач, продължил един час и 37 минути с 23:21, 17:21, 21:19.

Осмите в света Неделчева и Руских са вече сигурни участнички във финалите на Супер сериите в началото на януари.

По-късно Петя Неделчева надигра на единично чехкинята Кристина Людикова с 21:8, 1:721, 21:19 за 52 минути игра. В първия гейм българката просто помете съперничката за 11 минути, но във втория 22-годишната чехкиня взе инициативата и успя да изравни резултата. Контрагеймът беше много оспорван и премина през няколко равенства - последното от тях при 17:17 точки. После №17 в света Неделчева спечели три поредни разигравания, достигна до три последователни мачпойнта и реализира третия. Тя вече взе 5040 точки за ранглистата.

На четвъртфинал Петя излиза срещу петата в схемата в Одензе китайка с холандски паспорт Яо Джие. Двете ще играят за трета поредна година на турнира в Дания. През 2008 г. старозагорката се наложи в три гейма, а миналия сезон отстъпи в два.

Втората ни ракета Линда Зечири отпадна на осминафиналите. Софиянката отстъпи на водачката в схемата и №2 в световната ранглиста Ван Ихан от Китай с 11:21, 9:21 за 33 минути на корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини