Звонарьова и Возняцки с летящ старт



26-10-2010 00:00 | Станко Димов
Вера Звонарьова и Каролине Возняцки започнаха с убедителен успех участието си в заключителния турнир на осемте най-силни тенисистки WTA Championships в катарската столица Доха, който е с награден фонд 4,55 милиона долара. Втората в схемата рускиня разгроми с 6:3, 6:0 Йелена Янкович в мач от Бялата група за един час и 23 минути игра на стадион „Халифа”.

Така Вера направи първата стъпка по пътя към номер едно в света , което има теоретични шансове да заеме. Тя очакваше отговора на водачката в класацията Каролине Возняцки и той не закъсня.

Втората в световната ранглиста успя да пробие за 2:1 гейма. В седмата игра Янкович съумя да спаси цели шест точки за брейк и в крайна сметка да спечели подаването си за 3:4. В заключителния девети гейм Звонарьова пропиля три сетбола, но при четвъртия сръбската й опонентка реши да помогне, като направи двойна грешка.

Вторият сет беше моноспектакъл на синеоката московчанка. Тя просто обезкуражи Янкович, която не успя да спечели гейм и реално загуби последните осем в мача. Йелена изглеждаше още измъчвана от вируса, който я тормозеше в Москва и това, допълнено от 31 градуса температура и отличната игра на съперничката я довърши. Звонарьова приключи с 28 печеливши удари и 15 непредизвикани грешки, докато белградчанката записа 15 уинъра и 30 грешки (9 двойни).

В първата среща от Бордо групата Каролине Возняцки победи с 6:1, 6:1 Елена Дементиева от Русия(виж и поръчай ракетата й ) за 53 минути игра. Датчанката бе безмилостна, а Лена си личеше, че не е възстановена от травмата в десния крак, заради която се отказа в Люксембург. Така Каро се нуждае от само още една победа в мачовете срещу Саманта Стоусър (в сряда) и Франческа Скиавоне, за да запази при всяко положение първото си място в света.

В късния мач в Доха Саманта Стоусър се наложи с 6:4, 6:4 над Франческа Скиавоне в повторение на финала от Париж. Този път австралийката надделя, въпреки че губеше с 0:4 в първия сет. Във втория Стоусър проби за 5:4 и после затвори мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини