Возняцки фаворит за титлата в Доха



26-10-2010 00:00 | Станко Димов
Съвсем очаквано водачката в световната ранглиста Каролине Возняцки от Дания бе обявена за фаворит от букмейкърите за спечелването на заключителния турнир на осемте най-добри WTA Championships, който започва днес в столицата на Катар Доха и е с награден фонд 4,55 милиона долара.

Британската компания William Hill дава на 20-годишната датчанка коефициент 2,75 за титла. След нея е Ким Клайстерс с 3,00. Втората в схемата и ранглистата Вера Звонарьова е оценена едва със 7,00. На последно място е Йелена Янкович с 34,00.

На особено мнение е само австрийският букмейкър BWIN. Той определя за фаворит в състезанието в Катар Звонарьова с коефициент 1,18, втора е Возняцки с 1,35.

Каро може да бъде изместена от първото място в годишната класация единствено от Вера Звонарьова и то при определени обстоятелства. За да отстъпи лидерската си позиция в света, датчанката от полски произход трябва да загуби всичките си двубои в групата „бордо”, а Вера да се класира за полуфиналите в Доха.

Ако московчанката обаче загуби един мач в групата, но продължи нагоре, то Возняцки би била №1 и само с една-единствена побледа в групата. Каролине трябва да спечели две срещи в груповата фаза, за да бъде недостижима на върха до 2011 година.

Турнирът на най-добрите стартира днес с три срещи. Той ще бъде открит с двубоя от Бялага група Вера Звонарьова – Йелена Янкович от 17 часа българско време. След него са мачовете от Бордо групата Каролине Возняцки – Елена Дементиева и Франческа Скиавоне – Саманта Стоусър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини