Возняцки срещу Скиавоне в Доха



25-10-2010 00:00 | Станко Димов
В столицата на Катар доха бе изтеглен жребият за заключителния турнир на най-добрите тенисистки WTA Sony Ericsson Championships. Турнирът с награден фонд 4,55 милиона долара започва във вторник. На церемонията беше показано и новото лого на Женската тенис асоциация.

Водачката в световната ранглиста Каролине Возняцки оглавява групата „бордо”. В нея са още четвъртата в схемата на турнира шампионка от Roland Garros Франческа Скиавоне, петата Саманта Стоусър и седмата Елена Дементиева.

Вера Звонарьова е лидер на „бялата” група. С нея са още двукратната шампионка от Масткърса Ким Клайстерс (№3), шестата Йелена Янкович и последната класирала се Виктория Азаренка. Само Вика не присъства на церемонията, защото вчера спечели финала в Москва и се очаква днес да пристигне в Катар.

Първата среща във вторник е Звонарьова - Янкович от 17 часа българско време. След нея са двубоите от "бордо" групата Возняцки - Дементиева и Скиавоне - Стоусър.

Шампионката в турнира ще вземе минимум 1 350 000 долара от наградния фонд. Това би станало при положение, че тя би записала две загуби в групата, но после спечели полуфинала и финала. С една загуба в групата сумата нараства със 100 000 долара, а ако тенисистка вдигне трофея на 31 октомври без загубен мач, то тя ще получи чек за 1 550 000 долара.

Само за участие в груповата фаза се полагат по 100 000 долара, още толкова се дават за всяка победа в нея. Шампионките при двойките пък ще си разделят 375 000 долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини