Ким преодоля авто-инцидент и е на финал



30-10-2010 19:24 | Николай Драгиев

Ким Клайстерс ще се бори за премията от 1,5 млн. долара на заключителния турнир на осемте най-добри WTA Championships в Доха.

 

Белгийката надви със 7:6, 6:1 Саманта Стосър в полуфиналите, достигайки до пети успех от пет срещи с австралийката.

 

Ким преодоля и шока от автомобилна катастрофа непосредствено преди двубоя. Клайстерс успя да запази концентрацията си и заслужено спечели.

 

Двубоят продължи 86 минути, а 60 от тях бяха отделени само за първия сет. В него Стосър поведе с 3:0, но не успя да задържи добрия си ритъм. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който по-агресивната Клайстерс се наложи. Бившата номер 1 спаси и сетбол в течение на битката.

 

Тъкмо в края на първата част се реши и вторият сет, в който Стосър не бе състоятелна. Тя успя да вземе само един гейм, след като бе пробита още на старта.

 

"Двубоят бе труден, особено в първия сет. В тези срещи трябва да си максимално концентриран, ако искаш да победиш," сподели Ким.

 

"Сам е напреднала изключително много. Забелязах го още като се върнах миналата година, а тя продължада да прогресира и до момента.

 

"Каролина и Вера са много силни. Трудно ми е да си избера съперничка. Която и да спечели, ще се получи интригуващ финал," допълни още шампионката от US Open.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини