Ана с втора купа в Линц



17-10-2010 00:00 | Станко Димов
Участващата с „уайлд кард” седма поставена Ана Иванович спечели титлата от турнира в зала в Линц, Австрия, с награден фонд 220 000 долара. На финала сръбската тенисистка разгроми Пети Шнидер от Швейцария с 6:1, 6:2 след само 45 минути игра. За победителката това бе първи трофей от точно две години, когато триумфира отново в Линц.

Ана проби за 2:0, подпомогната от швейцарката, която започна гейма с две двойни грешки. След това белградчанката, която на 6 ноември ще навърши 23 години, сервира разсеяно и позволи на Шнидер да й направи едва четвъртия брейк в турнира. От тук до края на сета Иванович беше безпощадна. Мощните й плоски удари затрудняваха техничната, но вече доста бавна Пати. Бившата номер едно в света спечели последните 10 точки в сета – 6:1 след само 20 минути игра.

Сръбската звезда продължи да мачка и поведе с 5:0 и 30:0. На две точки от спечелването на двубоя Ана загуби концентрация и Шнидер успя да прекъсне негативната серия от девет загубени гейма, а след това и за първи и единствен път в мача да спечели сервис гейма си. Накрая славянката застана на линията на начален удар, поведе с 40:0 и реализира втория си мачбол.

„Много съм щастлива от победата в турнира. Играх чудесно през цялата седмица. Явно в Линц ми върви и обещавам да се върна отново тук догодина”, заяви след успеха Ана Иванович. Купата е първи реален резултат от работата й с бившия треньор на Щефи Граф Хайнц Гюнтхард.

За белградчанката това бе девета титла в кариерата. За нея тя взе чек за 37 000 долара и 280 точки за световната ранглиста където е №29 сега. На Шнидер явно не й върви на турнира в Австрия. Тя губи трети финал в Линц, след като отстъпи през 2005 година на Надя Петрова, а през 2007-а на Даниела Хантухова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини