Иванович на първи финал за годината



16-10-2010 00:00 | Станко Димов
Ана Иванович се класира на финала на тенис турнира в Линц в зала с награден фонд 220 000 долара. Нейна съперничка там ще бъде швейцарката Пати Шнидер.

Седмата в схемата сръбкиня се наложи над Роберта Винчи от Италия с 6:3, 7:5 след един час и 10 минути игра. В първия сет Ана реализира единствената си възможност за брейк и това бе достатъчно за сета. Във втория след разменени пробиви Иванович удари отново за 6:5, след това при своя сервис стигна до два мачбола и триуфира.

Бившата шампионка от Roland Garros наниза осем аса и направи четири двойни грешки и 60 процента вкаран първи сервис. Винчи постигна две двойни грешки и завърши с 57 процента първи сервис.

22-годишната белградчанка не е играла на финал от Индиън Уелс през миналата година. А последната титла на бившата номер едно в света датира от 2008 година, когато вдигна купата точно на турнира в Линц.

31-годишната Пати Шнидер пък се справи с шестата поставена Андреа Петкович от Германия с 6:2, 4:6, 7:5 за два часа и 15 минути игра.

Интересен факт е, че и Иванович, и Шнидер живеят в Базел. Те са играли осем пъти до момента и са си разделили по четири победи. Първите четири срещи са спечелени от швейцарката, а следващите са за сръбкинята. Последният мач беше на четвъртфинала на Roland Garros през 2008 година, когато Ана се наложи с 6:3, 6:3.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини