Петя се цели във финалите на Супер сериите



15-10-2010 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева обяви амбициите си да играе в заключителния турнир на осемте най-добри в Супер сериите. Финалите на веригата са насрочени за 5-9 януари 2011 година в Тайпе и са с награден фонд 500 000 долара.

Петя в момента е сигурна участничка на двойки заедно с Анастасия Руских. Българо-руският дует е четвърти в класацията на Супер сериите и изглежда невъзможно да слезе под осмата позиция.

На единично Неделчева е №15 в подреждането на веригата. По регламент само две бадминтонистки от нация имат право да играят в своеобразния Мастърс с официално наименование VICTOR BWF Super Series Finals 2010. А в момента преди нея има пет китайки и четири южнокорейки.

На българката й предстоят последните два турнира, които ще се проведат в Европа – в Одензе от 26 октомври и в Париж от 2 ноември. На тях се очаква да не играят най-силните китайски, корейски и малайзийски бадминтонистки, защото те ще се готвят за Азиатските игри в Гуанджоу, които стартират на 13 ноември.

Заключителните два старта в Супер сериите от 12 състезания са в Китай от 30 ноември и в Хонконг седмица по-късно.

„Аз бях уверена, че ще спечеля Откритото първенство на България. Но след него съм напълно концентрирана в моя опит да се класирам за финалите на Супер сериите. Целта ми е да играя и на сингъл, и на двойки в Тайпе”, декларира Петя Неделчева пред официалния сайт на Световната бадминтон федерация (BWF).

При успех старозагорката ще бъде първата българка, класирала се за Мастърса на Супер сериите. Най-престижната верига от състезания в бадминтона започна през 2007 година. Тя събира световният елит в турнири с минимален награден фонд 200 000 долара. Петя има два полуфинала в сериите – в Сеул и Джакарта през 2007 година. През тази година тя стигна до осминафиналите на единично в Южна Корея, Сингапур, Индонезия и Япония. На двойки с Руских играха четвъртфинали в Малайзия, Швейцария и Сингапур.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини