Мелцер изхвърли Надал



14-10-2010 00:00 | Станко Димов
Австрийският левичар Юрген Мелцер поднесе сензацията на туринра от сериите „Мастърс”, официално наричани „АТР 1000” в Шанхай. Той отстрани световния номер едно Рафаел Надал с 6:1, 3:6, 6:3 в двучасов двубой. Напред продължават още Новак Джокович и Роджър Федерер.

Така Мелцер записа първи успех срещу испанеца в четвъртия мач помежду им и се класира за четвъртфиналите в Китай.

В първия сет 29-годишният тенисист от Виена направо отнесе левичаря от Манакор. Във втория Рафа се възползва от единствената си възможност за пробив и така изравни частите. Мелцер поведе с 40:15 в шестия гейм при сервис на Надал и постигна решителния пробив за мача за 4:2.

13-ият в схемата Юрген наниза общо 14 аса в двубоя срещу водача в схемата. Следващият му съперник ще бъде Хуан Монако от Аржентина. Южноамериканецът се наложи над Миша Зверев от Германия с категоричното 6:0, 6:2.

Вторият в схемата Новак Джокович обаче не срещна никакви проблеми по пътя към четвъртфиналите. Сърбинът разгроми Ришар Гаске от Франция с 6:1, 6:1. Ноле записа седма поредна победа в Китай, където в понеделник спечели титлата в Пекин. За място в полуфиналите Джокович ще спори с непоставения Гийермо Гарсия-Лопес от Испания, който елиминира №7 Томаш Бердих от Чехия със 7:6(4), 6:3.

Роджър Федерер също записа втори успех в Шанхай. Третият в схемата надигра Андреас Сепи от Италия с 6:3, 6:4 след час и 14 минути. Швейцарският ас постигна един ранен пробив в първата част и той му беше достатъчен. Във втория двамата тенисисти си размениха по един брейк, но Федерер нанесе своя удар в деветия гейм с втори пробив, след което сервира успешно за мача.

На четвъртфиналите рекордьорът по титли от Големия шлем ще срещне петия поставен Робин Сьодерлинг. Шведът се справи с Давид Ферер от Испания със 7:5, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини