Костова срещу Докич



14-10-2010 00:00 | Станко Димов
Третата ракета на България в женския тенис Елица Костова се класира на четвъртфиналите на турнира в Жу-ле-Тур (Франция) с награден фонд 50 000 долара. Успехи в Анталия записа и Виктория Томова.

Тръгналата от квалификациите Костова преодоля участващата с „уайлд кард” французойка Миртий Жорж с 6:3, 6:2. 20-годишната националка диктуваше темпото в мача от самото начало и не даде никакви шансове на своята съперница.

На четвъртфинал №277 в световната ранглиста Елица се изправя срещу водачката в схемата Йелена Докич. Родената в Осиек, но представяща Австралия тенисистка в момента е 111-а в класацията, но е достигала до четвъртото място през 2002 година.

Костова и Докич не са играли помежду си, но бяха на косъм да го направят на „Алианц къп” през 2009 година. Тогава те щяха да се срещнат на осминафиналите в София, но Ели отстъпи на Андрея Хлавачкова от Чехия с 5:7, 0:6. В последствие чехкинята победи представителката на Зеления континент.

Елица Костова вече си осигури 24 точки за световната ранглиста.


В Анталия, на турнира с награден фонд 10 000 долара, Виктория Томова даде само гейм в първия кръг. Българката разгроми квалификантката Хилда Меландер от Швеция с 6:1, 6:0. На осминафинал 15-годишната софиянка победи Вероника Коларова от Чехия със 7:5, 6:0. Томова губеше с 2:5, след което направи серия от 11 поредни спечелени гейма.

Влезлата в схемата в Турция като „щастлива губеща” Никол Христова отпадна на старта на основната схема. 17-годишната тенисистка отстъпи на връстницата си от Беларус Анна Орлик с 5:7, 1:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини