Ана Иванович без загуба в Линц



13-10-2010 00:00 | Станко Димов
Повиканата на пожар Ана Иванович продължи победната си серия на тенис турнира в Линц, Австрия, в зала, който е с награден фонд 220 000 долара. Сръбкинята, която замени отказалата се в последния момент Серина Уилямс, надигра „щастливата губеща” Сорана Кърстя от Румъния с 6:2, 6:0 само за 45 минути.

Ана влезе в състезанието с „уайлд кард” и прелетя от Пекин директно до Линц. Тя бе поставена под номер седем. 22-годишната сръбкиня е шампионка от турнира през 2008 година. Миналата година не участва и така има вече шест поредни успеха в града, дал името си на тортата линцер.

Дерби между двете балкански хубавици нямаше. И причината е изцяло в 97-ата в света Кърстя. След 1:1 гейма тя беше постоянно в ролята на догонваща. Иванович изобщо не изглеждаше да страда от дългия полет и часовата разлика. Тя спечели последните осем гейма в двубоя. Белградчанката затвори втория сет за едва 13 минути.

Следващата съперница на Ана Иванович е чехкинята Барбора Стрицова-Захлавова.

Вече са известни две от четвъртфиналистките в турнира. Сара Ерани от Италия надигра квалификантката от Чехия Рената Ворачова с 6:2, 6:2. А петата поставена Андреа Петкович от Германия преодоля британката Ан Кеотавонг с 6:0, 6:3, след като спечели първите 11 гейма в двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини