Надал: Не мога да направя Голям шлем



12-10-2010 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно в мъжкия тенис Рафаел Надал призна, че победи и на четирите турнира от Големия шлем в една календарна година е извън неговите възможности.

Водачът в схемата на турнира от сериите "АТР 1000" в Шанхай говори в Китай преди първата си среща срещу Станислас Вавринка. Този сезон Рафа взе титлите от Roland Garros, Wimbledon и US Open, а в Австралия се отказа заради коленете на четвъртфиналите. С успехът в Ню Йорк той направи т. нар. "кариерен Шлем" - успехи и от четирите най-престижни съсетзания, но не в една година.

"Струва ми се невъзможно да спечеля четирите турнира в една календарна година. Ще направя всичко по силите си да спечеля колкото мога повече догодина, но едва ли ще успя на всички състезания от Голямата четворка. Наистина не вярвам, че подобно нещо е по силите ми", заяви левичарят от Маникор.

Носителят на пет титли от Roland Garros призна, че вече усеща умората от натоварения календар през изминалия сезон. "Наистина съм по-изтощен от обикновено. Сигурно това се дължи на факта, че съм изиграл повече мачове от много от моите колеги. Лично според мен най-добре е всеки сам да решава кога и къде да играе. Трябва да имаме избор. Евентуалната промяна на регламента в това отношение може да се окаже полезна не за нас, а за следващите поколения. Усилията на Новак Джокович, Роджър Федерер, моите и тези на другите състезатели са за следващите генерация тенисисти", завърши Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини