Ветеран: Легализирайте допинга, всички го ползват



31-10-2010 14:31 | Николай Драгиев

Белгийският ветеран Кристоф Рокус призна, че много от професионалните играчи използват какви ли не препарати и в тази връзка е добре допингът да бъде легализиран.

32-годишният белгиец обяви, че се отказва от спорта с края на 2010 г. През следващата седмица той ще участва за последно на турнир във Валенсия.

В кариерата си 168-сантиметровият играч е достигал до номер 38, никога не е печелил титла на АТР и е спечелил 3 млн. долара.

"Даже не можете да си представите колко много играчи използват стимулиращи препарати. Искам да прекратя това лицемерие, непоносимо е," откровен е Кристоф.

"Професионалните тенисисти имат нечовешки натоварвания и е трудно да се справят с тях както физически, така и психически. Направо е невъзможно сам да ги преодолееш. Не може да тичаш пет часа на единия ден и на другия да си свеж.

"Те обаче не обичат да говорят за тези неща. Те лъжат себе си. Въпреки това успяват да се справят с допинг ченгетата. Ако легализират допинга, то аз нямам против. Все пак всеки от нас отговаря за своето здраве. Всички знаят колко много рискуват," допълва белгиецът.

32-годишният Рокус разказва и за един многото "странни" случаи, на които се е натъквал:

"Веднъж играх на сингъл срещу играч, чието име няма да спомена. Спечелих с 6:1 първия сет. Той отиде до съблекалнята и когато се върна, започна да тича като обезумял. Поведе с 5:3, но накрая започна да му кърви носа. И това далеч не е последният такъв случай."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини