Гришо спечели в три сета



11-10-2010 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров преодоля първия кръг на чалънджъра в зала на твърди кортове (Грийнсет) в Рен, Франция, с награден фонд 64 000 евро. 19-годишният национал, който е №7 в схемата, надигра участващия с „уайлд кард” местен тенисист Лоран Роше с 1:6, 6:0, 6:4 за един час и 26 минути игра на централния корт.

Двубоят започна кошмарно за Гришо. Той загуби първите си два сервис гейма, като направи четири двойни грешки в тях и допусна французина да достигно до девет възможности за пробив, от които реализира две. Българинът спря пропадането, като се записа в сета при резултат 1:4. При 1:5 гейма хасковлията сервираше за оставане в сета, но Роше му поведе с 40:0 и спечели частта при втората си възможност след само 26 минути игра.

Във втората Димитров проведе истинска наказателна акция срещу 252-ия в света французин. Българинът загуби само 11 точки в сета и го спечели безапелационно на нула.

В заключителната част и двамата тенисисти заиграха много предпазливо. Всеки печелеше подаването си до 3:3. След това Гришо стигна до две точки за пробив и успя да го постигне при втората възможност. Моментално последва затвърдяване на нула за 5:3. В десетият гейм първата ни ракета сервираше за успех в двубоя. Той стигна до два мачбола, но Роше отрази първия, а при втория хасковлията направи седмата си двойна грешка. Чак при четвъртата си възможност Григор съумя да спечели.

За успеха си Григор Димитров взема осем точки за световната ранглиста, където е №136, и 1100 евро от наградния фонд на състезанието. На осминафиналите лидерът на националния ни отбор очаква не преди сряда победителя от мача между Франк Данчевич (Канада) и квалификанта Матиас Бахингер (Германия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини