Возняцки с шеста титла за сезона



11-10-2010 00:00 | Станко Димов
Каролине Возняцки узакони първото си място в световната ранглиста по възможно най-добрия начин. 20-годишната датчанка спечели титлата от турнира от премиум категория в Пекин с награден фонд 4,5 милиона долара. Каро надигра на финала втората в схемата Вера Звонарьова от Русия с 6:3, 3:6, 6:3 след два часа и пет минути игра. Така скандинавката от полски произход взе шеста купа за годината. Тя си осигури и първото място в ранглистата до края на 2010 година. За Вера остана утехата, че игра шести финал (една титла) и заема от днес върховото в кариерата й трето място в света.

В първата част московчанката пое инициативата и успя да направи пробив в третия гейм при третата си възможност в него. След това Звонарьова успя и да го затвърди. После обаче новата номер едно в света заигра по-агресивно и започна да се движи перфектно по корта. От своя страна рускинята изглеждаше смутена. Това доведе до пет поредни спечелени гейма от датчанката, която затвори сета за 48 минути.

Във втория Вера взе инициативата от самото начало. Тя заигра мотивирано и точно, проби за 3:1 и после затвърди. До края Каро не успя да се съвземе и логично сетовете бяха изравнени.

В заключителната част Возняцки направи пробив за 2:0 гейма. Звонарьова успяда прекъсне негативната серия при 1:3. При 5:3 датчанката застана на линията за подаване и спечели заключителният гейм на нула.

Каро завърши финалния двубой с 30 уинъра и 27 непредизвикани грешки. За титлата в Пекин тя получава 1000 точки за световната ранглиста и 775 500 долара. За Вера останаха 700 точки и чек за 387 750 долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини