Надал взе трофея в Токио



10-10-2010 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал взе седма титла за сезона. На финала на турнира на твърда настилка в Токио испанският левичар се справи с Гаел Монфис от Франция с 6:1, 7:5.

В първата част Рафа направи два пробива и бързо натрупа сериозен аванс. Във втората Монфис оказа сериозна съпротива, но в края отново постигналият кариерен Голям шлем тенисист постигна решителен брейк и затвори финалния двубой след един час и 19 минути игра. За цялата среща франзуцинът не успя да достигне до точка за пробив.

Така Надал записа седма победа от осем мача срещу този съперник. 24-годишният испанец има вече 43 титли в кариерата си. За успеха в японската столица той взе чек за 261 500 долара и 500 точки за световната ранглиста, където води с огромен аванс.

Следващата седмица Рафа ще участва на турнира от сериите „АТР 1000” в Шанхай с награден фонд 3 240 000 долара. Той е първи в схемата и почива на старта, а във втория кръг на схемата от 56 тенисисти очаква победителя от мача Жил Симон – Станислас Вавринка.

Роджър Федерер е трети поставен и не е в половината на испанския левичар, а в тази на №2 Новак Джокович. Швейцърецът очаква за първия си мач след US Open по-силния от срещата между Джон Иснър и квалификант.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини