Джокович и Надал на финали в Азия



09-10-2010 00:00 | Станко Димов
Световният номер две Новак Джокович се класира за финала на турнира в Пекин. Същото постигнаха и Рафаел Надал и Гаел Монфис, но на състезанието в Токио.

Водачът в схемата в Китай Ноле се справи с американският великан Джон Иснър със 7:6(1), 6:2 за един час и 26 минути игра. Двамата си размениха по един пробив в първия сет и се стигна до тайбрек. В него финалистът от US Open игра перфектно и напълно неутрализира мощния сервис на съперника. Във втория 23-годишният белградчанин игра по-уверено и направи два брейка от четири възможности, като не даде нито един шанс на Иснър.

Новак Джокович очаква в спора за титлата победителя от двубоя Давид Ферер – Иван Любичич.

Петият н схемата в Япония Монфис беше безапелационен срещу чеха Радек Щепанек и го победи с 6:3, 6:3. 24-годишният парижанин направи три пробива в двубоя и отрази единственият брейкпойнт на Щепанек. Атрактивният Гаел заби пет аса и записа отличните 83 процента успешен първи сервис.

На финала Монфис Рафаел Надал. Той спаси два мачбола в тайбрека на третия сет, преди да победи Виктор Троицки от Сърбия със 7:6(4), 4:6, 7:6(7).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини