Джокович на полуфинал в Пекин



08-10-2010 00:00 | Станко Димов
Световният номер две Новак Джокович се класира на полуфиналите на турнира в Пекин, който е с награден фонд 2,1 милиона долара. Водачът в схемата и шампион от 2009 година от Сърбия надделя над Жил Симон от Франция с 6:3, 6:2. Двубоят продължи един час и 20 минути. При дамите на състезанието от премиум категория в китайската столица Вера Звонарьова пък стигна до последните четири.

Ноле бе по-концентрираният тенисист. 23-годишният белградчанин направи три пробива в мача – един в първия и два във втория сет, от седем опита. Толкова точки за брейк имаше и Симон, но не успя да реализира нито една.
На полуфиналите Джокович очаква победителя от мача между №4 в схемата руснак Николай Давиденко и американския гигант Джон Иснър.

При жените в Пекин, на турнира с 4,5 милиона долара награден фонд, втората в схемата Вера Звонарьова. Рускинята разгроми шампионката от Roland Garros Франческа Скиавоне с 6:0, 6:2 само за 54 минути игра. Сервисът на италианката не вървеше, тя записа едва 48 процента успеваемост на първото подаване и направи четири двойни грешки. Успехът на Вера не бива да ни изненадва. Той бе десети от десет мача срещу Скиавоне.

За място на финала в Китай московчанката ще трябва да се справи с деветата в схемата На Ли или латвийската квалификантка Анастасия Севастова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини