Иванович пак спря Дементиева



07-10-2010 00:00 | Станко Димов
Ана Иванович записа една от най-гръмките си победи за годината. На осминафиналите на турнира от категория Премиер в Пекин, с награден фонд 4,5 милиона долара, 22-годишната сръбкиня надделя над седмата в схемата ЕленаДементиева със 7:6(2), 7:6(4) за един час и 53 минути игра.

Двубоят може да се определи още като сблъсъка на двете лица на Yonex в дамския тенис. Ана (с ракета EZONE) наложи волята си в два тайбрека като във втората част успя да отрази сетбол на олимпийската шампионка (RDIS 100 MP) при 4:5 гейма.

В първата част двете красавици си размениха по два пробива и логично се стигна до тайбрек, в който белградчанката не даде шанс на 28-годишната Дементиева. Във втората всяка печелеше подаването си. В заключителния 13-и гейм Лена започна с минипробив, но от 3:2 точки загуби четири поредни разигравания. Иванович стигна до четири мачбола и реализира втория.

Това беше втора поредна победа на Ана над Елена, след като до тази година имаше четири загуби от четири мача. Бившата номер едно и шампионка от Roland Garros 2008 спечели на клей в Рим през май с 6:1, 7:6(5) и така прекъсна негативната си серия от година и половина без успех над тенисистка от Топ 5.

На четвъртфиналите Ана Иванович очаква водачката в ранглистата Каролине Возняцки или левичарката от Чехия Петра Квитова.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини