Возняцки на победа от №1 в света



06-10-2010 00:00 | Станко Димов
Първите две поставени в схемата на големия тенис турнир от премиум категория в Пекин (4,5 млн. долара) Каролине Возняцки и Вера Звонарьова записаха успехи. Тези победи бяха изключително важни, защото датчанката е само на един успех от първото място в световната ранглиста, а рускинята вече измести от третата позиция Винъс Уилямс.

Возняцки се наложи над Сара Ерани с 6:4, 6:2 за един час и 22 минути игра и се класира на осминафинал. 20-годишната блондинка от Одензе направи шест пробива в подаването на италианката, а допусна три.

За Каро това беше изобщо първа победа в китайската столица. В предишните си три участия скандинавката от полски произход губеше още на старта. За да стане двадесетата състезателка, оглавявала световната ранглиста Возняцки трябва да преодолее чешката левичарка Петра Квитова.

В руски сблъсък втората поставена Звонарьова се наложи над Мария Кириленко с 5:7, 6:4, 6:2 след два часа и 40 минути на корта. Мария поведе с 2:0 гейма, после Вера изравни, но в 12-ия гейм Кириленко стигна до втори шанс за брейк, който не изпусна. Оттук до края Звонарьова заигра по-агресивно и прецизно и така успя да направи обрата като постигна три пробива, а не допусна нито един повече.

На четвъртфиналите финалистката от Wimbledon и US Open очаква шампионката от Roland Garros Франческа Скиавоне, която преодоля Вера Душевина с 6:4, 3:6, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Terra Wortmann Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Хале, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Турнир: Cinch Championships
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Куинс Клъб, Лондон, Англия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Други новини