Енев стана шампион на България



03-10-2010 00:00
Тодор Енев триумфира с титлата на Държавното лично първенство за мъже БНП Париба в родния си Пловдив, като победи във финалния двубой с 1:6, 6:4, 7:5, 6:2 водача в основната схема Тихомир Грозданов.

Двубоят започна кошмарно за Енев, който спечели само гейм в първата част на мача, но постепенно напипа ритъма си на игра и резултатът в сетовете бе изравнен. Третата част бе много равностойна и изпълнена с качествени разигравания, но при 5:5 страхотно отиграване на мрежата от страна на Тодор Енев му донесе решаващ пробив и при 6:5 бъдещият шампион не сгреши при сервирането за сета.

На старта на четвъртата част Енев контролираше напълно събитията на корта, спечели първите пет гейма, но в този момент серията му бе спряна от Тихомир Грозданов, който успя да върне единия пробив, а след това отрази два мачбола и задържа подаването си.

При 5:2 Енев сервираше за втори път за победата, Грозданов спаси още два мачбола, но при петата си възможност да приключи мача Тодор Енев не сгреши и след три часа игра се поздрави с крайния успех, триумфирайки за втори път в кариерата си с титлата на Държавното лично първенство за мъже.

"Много тежък мач, радвам се че успях да спечеля. Започнах доста лошо, но това е много дълъг мач и трябваше да запазя концентрация и съумях с повече опит да взема мача. Държавното първенство бе доста силно. Всички български тенисисти играят освен Григор Димитров, който е на много високо ниво. Първенството бе много хубаво, организацията на ТК "Локомотив" бе перфектна", сподели щастливият 28-годишен победител.

Държавното лично първенство е с общ награден фонд 10 000 лева и за втора поредна година носи името и се организира с подкрепата на БНП Париба - генерален спонсор на БФТ. Шампионът Тодор Енев получи 2000 лв, финалистът Тихомир Грозданов взе 1000 лв.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини