Цеци срещу Шарапова в Пекин



02-10-2010 00:00 | Станко Димов
Труден жребий изтегли Цветана Пиронкова за големия тенис турнир в Пекин от премиум категория на хард в Пекин с награден фонд 4,5 милиона долара. Още в първия кръг единствената българка в елита се изправя срещу Мария Шарапова.

Бившата номер едно в света от Русия е поставена под №12 в схемата за 64 състезателки в китайската столица.

23-годишните Цеци и Маша са играли два пъти досега като най-богатата спортистка в света не е губила и сет в тези сблъсъци. През май 2007 година на турнира в Истанбул на клей Шарапова спечели в оспорван двубой с 6:4, 7:6(1). Миналата година в първи кръг на Откритото първенство на Съединените щати Пиронкова отстъпи с 3:6, 0:6 на шампионката в състезанието от 2006 година.

Тази пролет Шарапова се изправи и срещу друга българка – Диа Евтимова. На осминафиналите на турнира на червени кортове в Страсбург родената в Няган блондинка надигра хасковлийката с 6:3, 6:0.

В момента формата на Маша е доста слаба. Тя загуби още в първия кръг на турнира в Токио от ветеранката Кимико Дате Крум с 5:7, 6:3, 3:6. Това е пълен провал за носителката на три титли от Големия шлем, защото тя беше спечелила състезанието в японската столица през 2009 година.

Само за участието си в Пекин Цветана Пиронкова взема 10 340 долара и пет точки за световната ранглиста, където е №32. При успех срещу Шарапова пловдивчанката очаква победителката от мача Агнеш Савай – Елена Веснина.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини