Виктория Томова спечели титла в Кайро



01-10-2010 00:00 | Станко Димов
Виктория Томова за втора поредна седмица успя да достигне до финал на девически турнир в Египет, но този път триумфира. Тя направи това на състезанието на клей от втора категория в Кайро. Вики спечели мача за титлата срещу водачката в схемата Шмейдлова с 6:3, 6:2. Преди дни 15-годишната българка загуби битките за титлите на сингъл и на двойки в Гиза.



На полуфинала Томова разгроми влезлата в основната схема като „щастлива губеща” Гаел Ре от Швейцария с 6:0, 6:1. Софиянката загуби първия си сет в турнира, срешу англичанката Джесика Рен с 5:7, 6:1, 6:0 , но след това спечели осем последователни, за да се класира на финала, където също надделя в две части.


В спор за купата в египетската столица Виктория се изправи срещу първата в схемата Анна Каролина Шмейдлова от Словакия. Томова беше спечелила единствената им предишна среща. Тя беше на четвъртфиналите на клей в Будапеща миналата година, когато софиянката се наложи с 4:6, 6:4, 6:2, а после и победи в състезанието. Сега историята се повтори и българката надделя, за да вземе купата.


На двойки бившата европейска шампионка при 14-годишните и унгарката Сабина Славикович отпаднаха на полуфиналите. Те отстъпиха с 6:3, 3:6, [3:10]на водачките в схемата Рен (Великобритания)/Шмейдлова (Словакия).



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини