Топки Yonex влизат в АТР



30-09-2010 00:00 | Станко Димов
Турнирът за мъже SAP Open в Сан Хосе, Калифорния (551 000 долара), който ще започне на 7 февруари 2011 година ще бъде първият в историята, в който ще бъдат използвани тенис топки на японската компания Yonex.

До момента азиатците бяха известни като производители на ракети за тенис и бадминтон, екипировка за голф и маратонки, пера и качествено спортно облекло. Състезанието в Съединените щати ще бъде първото под егидата на АТР, в което ще бъдат използвани тенис топки на Yonex. Моделът Tour 2 е преминал изпитания и е бил одобрен от специална комисия.

„Щастливи сме, че дебютът на нашите топки ще бъде точно в Сан Хосе. Ние сме официален доставчик на този турнир и ще бъде страхотна възможност да покажем за първи път Tour 2 на световната сцена”, заяви Хироаки Ебихара, който е президент на Yonex Corporation USA.

Участие в първия за годината голям тенис турнир в Съединените щати вече са потвърдили защитаващият титлата си Фернандо Вердаско и бившият номер едно Лейтън Хюит.

„Доволни сме, че Yonex избраха точно SAP Open за първа изява на тенис топките. Те преминаха серия тежки тестове тук и покриха всички критерии на Международната тенис федерация (ITF)”, разкри директорът на турнира в Северна Калифорния Бил Рап.

Тенис състезанието в Сан Хосе е второто най-старо в Северна Америка и има 122-годишна история. Победители в него са били имена като Род Лейвър, Артър Еш, Джон Макенроу, Стефан Едберг, Иван Лендъл, Пийт Сампрас, Андре Агаси, Лейтън Хюит, Анди Родик и Анди Мъри.

Топки на Yonex вече се продават и в България на атрактивната цена от 7,50 лева за три в кутия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини