Кимико Дате сложи оръжие



29-09-2010 00:00 | Станко Димов
Походът на 40-годишната японска тенисистка Кимико Дате Крум на турнира от премиум категория в Токио беше спрян в третия кръг. Петата в схемата Франческа Скиавоне от Италия успя да се наложи над ветеранката с 6:3, 6:3 за един час и 24 минути.

Дате, която е победителка в състезанието от 1995 г., преодоля последователно шампионката от миналия сезон Мария Шарапова и Даниела Хантухова.

На четвъртфиналите Скиавоне се изправя срещу естонката Кая Канепи. Тя победи малко очаквано третата поставена Йелена Янкович с 6:4, 6:4. Сръбкинята поведе с 4:2 гейма в първия сет, но последва пълен обрат и тя загуби частта. Във втората всяка вземаше своето подаване до десетия гейм, когато Канепи успя да пробии и така да затвори срещата в своя полза.

Водачката в схемата Каролине Возняцки не срещна никакви проблеми. Тя разгроми за малко повече от един час Анастасия Павлюченкова от Русия с 6:1, 6:2 и записа пети успех от също толкова мача срещу нея. Следващата съперница на втората в света датчанка е нейната добра приятелка Агниешка Радванска от Полша. Двете имат традиция, която спечели мач да черпи другата с вечеря.

Финалистката от турнирите от Големия шлем в Лондон и Ню Йорк Вера Звонарьова се разправи с италианската квалификантка Роберта Винчи с 6:4, 6:0. Именно Винчи спря Пиронкова в предишния кръг. Следващата съперница на московчанката е нейната сънародничка Елена Дементиева. Това означава, че на полуфиналите със сигурност ще има отново руска тенисистка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини