Марат Сафин тренира Динара



24-09-2010 00:00 | Станко Димов
Бившата номер едно в световната ранглиста Динара Сафина показва отлична игра на турнира в Сеул. Рускинята се класира на четвъртфинал, след като победи Мария Кириленко с 6:2, 6:3. Тя разкри, че тайната на нейното тенис възраждане са тренировките с брат й Марат.

„Преди да пристигна в Южна Корея, тренирах една седмица с моя брат. В Москва нямах наставник, защото той щеше да пристигне по-късно. Затова Марат се зае да ми помогне. Беше много приятно. Той никога преди това не е тренирал никого. Брат ми се оказа много строг наставник, но се занимаваше с мен с огромно желание. Даже малко се учудих, че го правеше с такома удоволствие. Голяма благодарност на батко, че отдели от своето време”, каза Сафина.

Както е известно Марат Сафин сложи край на своята кариера през ноември миналата година след турнира в Париж. За първи път след това бившият номер едно и носител на две титли от Големия шлем хвана ракетата, за да помогне на сестра си, която бе измъчвана от травма в гръбначния стълб почти през цялата година.

На четвъртфиналите в Сеул Динара Сафина излиза срещу чехкинята Клара Закопалова.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини