Петя Неделчева отпадна в Япония



23-09-2010 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на българския бадминтон Петя Неделчева приключи участие на осминафиналите на турнира от Супер сериите в японската столица Токио, който е с награден фонд 200 000 долара.

На единично Неделчева отстъпи в равностоен мач на централния корт на„Метрополитан Джимнезиъм” на седмата в схемата местна звезда Ерико Хиросе с 19:21, 18:21 след 45 минути игра на централния корт. В първия гейм старозагорката спаси точка за спечелване на гейма от страна на японката, но при 19:20 капитулира. Подобна бе ситуацията и във втората игра.

При двойките Петя и руската й партньорка Анастасия Руских загубиха от седмите поставени Ким и Ли от Южна Корея с 9:21, 14:21 за 23 минути, прекарани на корта. В първия гейм след седем поредни точки за азиатките почивката дойде при 4:11 точки. След това те затвориха първата част за 11 минути. Вторият гейм бе по-равностоен като задължителната пауза бе при 8:11. Но след това Ким и Ли приключиха двубоя в своя полза.

След този турнир в Токио Петя Неделчева се прибира в Европа. Тя ще вземе участие на турнира в София за Европейската купа от 7 октомври, който е с награден фонд 15 000 долара. Петя спечели състезанието миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини