Типсаревич прати Сърбия на първи финал



19-09-2010 00:00 | Станко Димов
Отборът на Сърбия направи пълен обрат при домакинството си на Чехия и след 0-1 и 1-2 в крайна сметка се наложи с 3-2 победи и се класира за първи път на финала на Davis Cup. В спор за титлата Джокович, Троицки, Типсаревич и компания излизат срещу Франция, която разби Аржентина с 5-0, в Белград от 3 до 5 декември.

Първо Новак Джокович изравни резултата в „Београдска Арена”. Вторият в световната ранглиста преодоля Томаш Бердих в битката на първите ракети след 4:6, 6:4, 6:3, 6:2.

В решителния пети двубой Янко Типсаревич успя да се справи с Радек Щепанек след 6:0, 7:6(6), 6:4 за два часа и половина. В първия сет синът на професор от Белград беше безмилостен и не даде и гейм на наскоро оженилия се за Вайдишова чех. Във втория битката беше много оспорвана и се стигна до тайбрек. В него Щепанек стигна до сетпойнт при 6:5 точки след разиграване от 26 удара. Но Типсаревич имаше шанс, защото при празен корт съперникът му изкара топката в аут. Последваха два отлилчин сервиса на сърбина и преднината стана солидна.

В третия сет Янко отново успя да наложи волята си и след последната точка 16 000 зрители в залата избухнаха в нестихващи овации. Съотборниците на тенисиста го понесоха на ръце и така направиха почетна обиколка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини