Гарбин и Мартич на четвъртфинал



16-09-2010 00:00 | Станко Димов
Втората в схемата на ХХ тенис турнир „Алианц къп” Татяна Гарбин от Италия се класира с лекота на четвъртфиналите на състезанието в София с награден фонд 100 000 долара. Продължава и четвъртата поставена хърватка Петра Мартич.

Гарбин преодоля последната останала квалификантка Ясмина Тинич от Хърватия с 6:1, 6:2 за около един час игра на първи корт на ТК „Левски”. Италианската ветеранка поведе с 3:0 в първия сет срещу 19-годишната съперница и после лесно приключи частта в своя полза. Втората започна с разменени пробиви, но финалистката от „Алианц къп 2009” пак влезе в серия и спечели мача рутинно.

„Само отвън изглеждаше, че мачът е лесен. Положих доста усилия, за да победя. Надявам се да спечеля тук, макар че турнирът изглежда по-силен от миналата година. „Алианц къп” ми е любимото състезание и не случайно сега съм тук, а не на турнира в родния ми град Местре”, заяви 33-годишната Татяна Гарбин.

Мартич пък надигра испанката Лурдес Домингес-Лино с 6:2, 6:1. Стройната хърватка положи доста по-малко усилия да спечели, отколкото в първия кръг, когато игра три сета срещу Виктория Томова.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини