Дъжд отложи финала на US Open



13-09-2010 00:00 | Станко Димов
Финалът на US Open между Рафаел Надал и Новак Джокович бе отложен с един ден поради постоянния дъжд в Ню Йорк. Срещата ще се състои тази вечер и по програма трябва да започне от 23:00 часа българско време. За трета поредна година се измества финал с един ден на Откритото първенство на САЩ поради дъждове.

Отлагането дава възможност на Джокович да си почине след вчерашния тежък двубой с Роджър Федерер. "Забавлявах се вчера след мача, молех се за дъжд и ето, че се случи", каза Новак. "Ще ми помогне да се възтановя по-добре и да съм по-добра форма утре. Този дъжд може да е в моя полза, но дори да бяхме играли днес, щях да бъда готов, защото финалът е мач, за който намираш сили и даваш всичко от себе си", допълни сърбинът.

От Американската тенис асоциация USTA обявиха, че изобщо не мислят за покрив на централния стадион, по подобие на Мелбърн и Лондон, който би позволил финалът да се проведе навреме и би спасил от отлагане много срещи при дъжд и буреносен вятър.

„Това е трудно технически и скъпо финансово начинание. При цена от 150 милиона долара, какво бихте предпочели – покрив или програми за развитие на тениса в страната. В последните пет години бяха изхарчени 100 000 милиона долара за подобрения на „Флашинг Медоус”, като бе направен и нов закрит тренировъчен център”, заяви говорителят на асоциаята Крис Уидвайър, цитиран от Reuters.

Той допълни, че парите, които идват от Откритото първенство по тенис на Съединените щати, отиват за стипендии и програми, както и в ремонти на бази. С печалбата от тази година щели да бъдат препокрити 1100 корта в страната.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини