Клайстерс защити титлата си за 59 минути



12-09-2010 00:00 | Станко Димов
Белгийката Ким Клайстерс е новата стара шампионка от Откритото първенство на Съединените щати по тенис. На финала втората в схемата разгроми седмата поставена Вера Звонарьова с 6:2, 6:1 след едва 59 минути игра на централния корт „Артър Еш”. За Ким това е третат титла от този турнир на Големия шлем след 2005 и 2009 година. Тя има вече 21 поредни победи в Ню Йорк.

Срещата за титлата беше най-късата на US Open като брой геймове от 1976 година, когато Евърт се наложи над Гулагонг с 6:3, 6:0. Мачът е и с най-бързата развръзка, след въвеждането на времеизмерването през 1980 година.

Клайстерс профуча през първата част за само 27 минути с два пробива. Във втория двойна грешка на финалистката от Wimbledon даде нов пробив, последва още един и след форхенд уинър 27-годишната блондинка от Брее спечели финалната среща. Ким приклюми със 17 печеливши удари и 15 грешки.

„Беше невероятна година за мен. Върнах се успешно на US Open и за пърив път успях да защитя титлата си. Вера игра отлично. Опитът помага. Вера, продължавай да вървиш напред и ще спечелиш титла от Шлема”, заяви Клайстерс на ръце с дъщеря си Джейда. Самата тя загуби първите си четири финала в Големия шлем, така че знае какво говори. Белгийката е и първата с втора поредна купа от турнира след Винъс Уилямс през 2001 г.

За титлата в Ню Йорк Мама Ким получи тлъст чек за 2,2 милиона долара. 1,7 милиона за за титлата, а половин милион е бонусът е за второто й място в крайното класиране на US Open Series.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини