Рафа на финала в Ню Йорк



11-09-2010 00:00 | Станко Димов
Рафаел Надал за първи път се класира за първи път на финала на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. Световният номер едно преодоля №12 в схемата Михаил Южни от Русия с 6:2, 6:3, 6:4 след два часа и 13 минути игра на „Артър Еш”.

Началото бе за испанеца. Той направи ранен пробив. Веднага след това Южни стигна до единствената си възможност за връщане на брейка, но не успя. В осмия гейм при сервис на Полковника Рафа поведе с 40:0 и затвори сета с втори пробив.

Във втората имше само един пбови – пак на Надал за 5:3 гейма. В началото на частта левичарят от Манакор поиска намеса на физиотерапевт заради пришки на дясното стъпало.

Руснакът изглеждаше, че ще сложи на практика оръжие при брейка за 1:2 в началото на третия сет. Рафа продължи да играе почти безгрешно, а Южни показваше признаци на умора и бе непостоянен в изяните си. Но в осмия гейм след няколко мощни форхенда Миша стигна до точка за пробив и я реализира за 4:4 след дълго разиграване, завършено със смач от московчанина. Това бе едва вторият загубен сервис гейм за Надал. Испанецът реагира като ужилен и веднага направ нов брейк, за да поведе с 5:4. След това Рафа застана на линията, за да сервира за мача. Заби четири отлични начални удара и триумфира.

Левичарят от Манакор е на победа от това да стане едва третия тенисист с кариерен Голям шлем в Оупън ерата – победи в четирите турнира, но не в една календарна година, след Андре Агаси и Роджър Федерер. С достигането до финала в Ню Йорк Рафа стана и едва шестия с класиране за мача за титлата в Мелбърн, Париж, Лондон и Ню Йорк, след предните споменати, Иван Лендъл, Стефан Едберг и Джим Къриър.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини