Клайстерс на четвърти финал на US Open



11-09-2010 00:00 | Станко Димов
Втората в схемата Ким Клайстерс ще защитава титлата си от Откритото първенство на Съединените щати по тенис. 27-годишната белгийка преодоля на полуфинала на „Артър Еш” третата Винъс Уилямс с 4:6, 7:6(2), 6:4 в епичен мач, продължи два часа и 23 минути.

Така тя стигна четвъртия си финал в Ню Йорк, записа 20-а поредна победа в турнира от Големия шлем и ще се бори за трета купа срещу Вера Звонарьова . Успехът на Мама Ким означава още, че и двете най-важни титли от US Open – на сингъл, ще отпътуват за Европа. В рамките на шегата може да се каже и че шампионката при дамите ще бъде със сигурност със сини очи.

В първата част двукратната победителка Винъс сервираше почти перфектно и загуби само пет точки при своето подаване. Американката направи цели 10 уинъра в сета. Тя стигна до единствената точка за пробив в частта и я реализира.

В следващия сет двете тенис прими си размениха по един ранен пробив. Ким намери точния ритъм, ударите й от крайната линия добиха още по-голяма мощ и точност и тя направи втори брейк за 4:2 гейма. Но когато сервираше за частта при 5:3 Клайстерс направи няколко лоши отигравания и Уилямс се върна в сета. Стигна се до тайбрек. В него блондинката от Брее просто помете своята опонентка. Тя поведе с 3:0 и 5:1 точки, като се възползва и от срив в сервиса на Винъс, която направи две поредни двойни грешки.

С разменени брейкове започна и решителната трета част. Ким нанесе своя удар с пробив за 5:4 след брилянтен топспин лоб от бекхенд. В десетия гейм белгийката приключи мача с убийствен уинър отново от бекхенд и вдигна победоносно ръце.

„Беше страхотен мач. Атмосферните условия бяха тежки, но смятам, че играхме тенис на много високо ниво и наистина се забавлявах. Опитвах се да поставя Винъс под напрежение, да ускорявам максимално топката и да излизам на мрежата. За мен означава много да бъда отново на финал и да получа шанса да защитя титлата си от 2009-а”, заяви след успеха Ким Клайстерс.

Тя и Вера Звонарьова са играли общо седем пъти като Ким има пет победи. Но последните два мача между двете бяха през това лято и бяха спечелени от рускинята. Първо на Wimbledon Вера надделя на четвъртфинал с 3:6, 6:4, 6:2. След това на същия етап в Монреал московчанката се наложи по същия сценарий – 2:6, 6:3, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини