„Роджър – Ноле” ІV в Ню Йорк



09-09-2010 00:00 | Станко Димов
За четвърта поредна година Роджър Федерер и Новак Джокович ще играят един срещу друг на Откритото първенство на Съединените щати. Това стана факт, след като двамата записаха трисетови победи съответно срещу Гаел Монфис и Робин Сьодерлинг и се класираха за полуфиналите в Ню Йорк. При дамите водачката Каролине Возняцки е също на полуфинал.

Петкратният шампион от US Open Федерер се справи със силния вятър и победи петия в схемата швед с 6:4, 6:4, 7:5. Това бе 13-и успех за швейцареца срещу Сьодерлинг от 14 мача, но точно Робин го спря на Roland Garros. Бащата на близначки продължава без загубен сет на „Флашинг Медоус”.

Рекордьорът по титли от Големия шлем наниза 18 аса в двубоя. Той допусна две двойни грешки в самото начало на четвъртфинала, но после овладя подаването си. В третата част Роджър изоставаше с 3:5, но направи пълен обрат. В 12-ия гейм той приключи на свое подаване с две поредни директни точки от сервис.

„Благодаря на зрителите, че останаха до полунощ с мен. Каня ви и на следващия ми мач, бяхте чудесни. Вятърът беше неприятен, но той бе еднакъв и за двама ни. Справих се с подаването, защото иначе какъв професионалист съм. Мога да стана в 4 сутринта и веднага да започна да бия сервиси. С Новак се срещаме за четвърти път. Това лято го победих в Торонто. Той играе страхотно тук и ще бъде труден двубой”, заяви Роджър Федерер, който подобри собствения си рекорд, като записа 26-и полуфинал в турнирите от Големия шлем.

Третият поставен Новак Джокович пък се справи с Гаел Монфис от Франция със 7:6(2), 6:1, 6:2. В началото на мача Монфис поведе с пробив за 2:1, но сърбинът влезе в ритъм бързо и наложи тотален диктат в мача. Ноле се нагоди по-успешно от вятъра със скорост над 50 км/ч и записа пети успех срещу Монфис от също толкова срещи.

Федерер и Джокович са играли общо 15 пъти като швейцарецът има 10 победи. Двамата играха на финала в Ню Йорк през 2007 година, когато Роджър спечели със 7:6, 7:6, 6:4. През следващите две издания на US Open те се срещнаха на полуфинал като пак Фед Екс бе победител.

При дамите последната полуфиналистка е Каролине Возняцки. Първата поставена и финалистка от миналата година се справи с непоставената Доминика Цибулкова с 6:2, 7:5. В началото словачката загуби първите си три сервис гейма, което бе решаващо за успеха на Каро в сета. Втората част бе по-равностойна, но датчанката успя да пробиве в 11-ия гейм и после затвори мача след един час и 45 минути игра. Заради вятъра и двете направиха редица трагикомични грешки.

20-годишната Возняцки играе в следващия кръг срещу Вера Звонарьова от Русия, отстранила Кая Канепи с 6:3, 7:5. Двете тенисистки са си разменили по две победи в досегашните им срещи. За последно Каролине надигра московчанката на финала в Монреал с 6:3, 6:2. По-рано през сезона Вера спечели в Чарлстън след 5:2 и отказване на съперничката.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини