Федерер пак срешу Сьодерлинг



07-09-2010 00:00 | Станко Димов
Петкратният шампион от US Open Роджър Федерер продължава без загубен сет в турнира. Вторият в схемата надигра Юрген Мелцер от Австрия с 6:3, 7:6(4), 6:3, за да се класира на рекордния 26-и последователен четвъртфинал от Големия шлем. Следващият съперник на швейцареца ще бъде Робин Сьодерлинг, който го спря на същата фаза на Roland Garros.

Федерер отново показа впечатляваща форма и игра и практически не даде шансове на 13-ия в схемата левичар от Виена. Имаше интрига в тайбрека на втората част на „Артър Еш”. Стигна се до резултат 4:4 точки след минипробив на Мелцер. Роджър обаче остана хладнокръвен, спечели следващите три разигравания, а с това и сета. В цялата среща рекордьорът по титли от Шлема наниза 41 печеливши удари срещу 23 на австриеза, за да запише 45-а победа в Ню Йорк в последните си 46 срещи там.

„Очевидно тайбрекът на втората част бе много важен. Като цяло беше труден мач. Юрген е сериозен съперник и мой близък приятел и съм много щастлив, че успях да спечеля. За Сьодерлинг мога да кажа, че е много опасен. Показва отлична и стабилна игра. Така че за мен е тежък жребий да играя срещу него на четвъртфинал”, заяви 29-годишният Федерер. Шведът има една победа в 13 мача помежду им, но тя дойде точно в Париж.

Петият в схемата скандинавец се справи с №21 Алберт Монтанес от Испания след малко повече от два часа игра. Сьодерлинг наниза 15 аса за успеха и направи пет пробива. Монтанес стигна до една-единствена точка за брейк – в първия сет, но това му бе достатъчно, за да спечели частта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини